انواع روش های کاشت موی سر

تبلیغات
تبلیغات

منوهای سایت

پر مخاطب ها

    ابر برچسب ها

      خبرنامه

      عضویت

      نام کاربري :
      رمز عبور :

      انواع روش های کاشت موی سر

      انواع روش های کاشت موی سر

      عمل کاشت موی سر به شیوه های مختلفی که در ذیل آمده است، قابل انجام است.

      روش FUT: این روش قدیمی ترین روش در جراحی کاشت مو است. در این روش بیمار بیهوش شده و قسمتی از پوست پشت سر که دارای مو بود، به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود که به دلایل عوارضی همچون درد و خونریزی امروزه استفاده از آن منسوخ شده است.

      روش FIT: در این روش کاشت موی سر ، تارهایی از موی پشت سر به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود. اما این روش به دلیل خونریزی، دوران نقاهت پس از عمل، نیاز به تکرار جلسات و … امروزه استفاده نمی شود.

      روش BHT: این روش مانند روش FIT است با این تفاوت که برای پیوند از موهای سایر قسمت های بدن نیز می توان به قسمت دچار ریزش، مو پیوند زد. اما این روش نیز به دلیل عوارضی که مانند روش FIT داشت، امروزه منسوخ شده است.

      روش SUT: این روش یکی از جدیدترین و بهترین روش کاشت مو است که کمترین عارضه را دارد و در بیشتر کلینیک های پیوند مو، انجام می شود. این روش بدون خونریزی و بیهوشی انجام می شود و با یک دستگاه اتوماتیک موها برای پیوند برداشته می شوند. با این روش می توان 14000 تار مو را در قسمت دچار ریزش کاشت.


      روش جراحی:

      در روش جراحی پزشک متخصص یک نوار 6 تا 10 اینچی از محل بانک موی فرد عمدتا پشت سر بیمار که شامل فولیکول های سالم می باشد را جدا کرده و این نوار یا همان فلپ در اختیار تیم کات یا جداسازی واحد های فولیکولار مو قرار می گیرد تا توسط میکروسکوپ های مخصوص فولیکول ها جدا و آماده فرایند کاشت شوند؛ این گونه برداشت گرافت های مو از بانک مو را با عنوان روش جراحی یا FUT میشناسیم. برداشت فلپ از محل بانک مو یک کار تخصصی است و باید توسط پزشک متخصص و کار آزموده انجام شود.

      در مجموعه بزرگ تهران بیوتی سنتر برداشت فلپ جراحی با تکنیک جراحی پلاستیک انجام می شود که از آن با عنوان تریکوفتیک اسکارلس ( Trichophytic Closure Technique scarlesse ) که عمده مزیت آن نسبت به روش FUT برداشت فلپ از محل بانک مو بدون برجای ماندن هیچگونه اسکار جراحی است.

       

      روش غیر جراحی:

      در این روش دیگر از جراحی و برداشت فلپ خبری نیست و فولیکول های مو به طور جداگانه با استفاده از پانچ های دستی ( FIT ) و یا میکروموتورهای اتوماتیک ( کاشت مو به روش SUT ) یا دستگاهای مشابه دیگر مانند Neo Graft و Safer از محل بانک مو برداشت می شود. برای شروع پزشک ابتدا سر را تمیز کرده و سپس داروی بی حسی را به نقاط مورد نظر تزریق خواهد کرد؛ سپس فولیکول های مو را توسط پانچ های معرفی شده مخصوص هر روش به صورت واحدهای فولیکولار مو برداشت می نماید. در نهایت واحد های فولیکولار برداشت شده از محل بانک مو در ماده نگهدارنده مخصوص خود در اختیار پزشک متخصص کاشت قرار گرفته تا فرآیند کاشت انجام شود که این مرحله نیز با دو تکنیک انجام میپذیرد. در روش های FIT ،FUT ، SUT و … از تیغ کاشت برای ایجاد برش های میلیمتری و جای گذاری فولیکول های مو توسط پنس های مخصوص در محل طاسی استفاده می شود. در روش دیگری که جدیدترین تکنیک کاشت موی طبیعی می باشد از دستگاه ایمپلنتر استفاده شده که از آن با عنوان کاشت مو به روش DHI نامبرده می شود.

       

      کاشت مو به روش ترکیبی :

      هر گاه طاسی به حدی باشد که نیاز به گرافت موی بیشتر احساس شود برای برداشت گرافت مو از بانک فرد از دو روش جراحی و بدون جراحی همزمان استفاده میشود که به این روش ترکیبی می گویند.


      ویژگی های کاشت مو به روش DHI :

      • 4 برابر تراکم بالا نسبت به سایر روش ها تا 50 هزار تار مو

      • بدون جراحی و بدون بر جای ماندن اسکار جراحی

      • استفاده از ایمپلنتر و کاشت مستقیم و تک مرحله ای گرافت

      • برداشت بالاترین نرخ گرافت از بانک مو بیش از 10 هزار گرافت

      • رویش کاملا طبیعی با ظرافت بالا به دلیل کاشت در سایز میکرو

      • کاشت hair line با تکنیک گرافت تک تار مویی برای افزایش چند برابری حالت طبیعی کاشت مو

       

      تعداد جلسات و مدت زمان برای کاشت مو:

      تعداد جلسات و همچنین مدت زمان برای کاشت مو می تواند در افراد مختلف متغیر باشد که فاکتور هایی مانند تعداد فولیکول های قابل انتقال و روش انتخابی برای کاشت مو می تواند در تعیین این دو عامل نقش اصلی را داشته باشد. اما به طور معمول، این عمل در یک جلسه به طور کامل انجام می شود. با توجه به این که در کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به روش BHT، لازم است که گرافت ها به صورت دانه دانه از محل اهدا کننده برداشته شوند، این روش، زمان بیشتری برای انجام نیاز دارد.


      دوران نقاهت بعد از کاشت مو:

      کاشت مو دوران نقاهت طولانی ندارد اما لازم است بعد از کاشت، حدود یک ماه از انجام فعالیت های شدید جسمانی مانند ورزش کردن خودداری نمود. به طور کلی بعد از کاشت مو باید هر فعالیتی که سبب تعرق بیش از اندازه ی فرد می شود، یا باعث افزایش فشار خون می شود، را محدود نمود. اما باید دانست که مدت زمان این دوران نقاهت می تواند در افراد مختلف متغیر باشد و بستگی به نوع کاشت و میزان فولیکول های انتقالی در هر فرد دارد، ولی معمولا بعد از 3 تا 7 روز، فرد می تواند به روند زندگی عادی خود بر گردد.

       

      نحوه خوابیدن بعد از کاشت مو:

      بعد از کاشت مو لازم است فرد تا مدت زمان یک هفته با زاویه ی 45 درجه بخوابد و حداقل تا دو شب سر خود را بالا بر روی بالش قرار ندهد، بهترین راه حل بعد از کاشت مو استفاده از صندلی هایی استراحت است چراکه این صندلی ها موقعیت بدن را در حالتی قرار می دهد که به سر فرد فشاری وارد نخواهد شد. باید دانست که استراحت بیشتر بعد از کاشت مو می تواند به بهبودی سریع تر بعد از کاشت مو کمک نماید. توجه به درست خوابیدن می تواند سبب شود تا ورم های موجود حاصل از کاشت مو کاهش یابد.

       

      استفاده از کلاه بعد از کاشت مو:

      استفاده از کلاه می تواند محافظی برای منطقه کاشته شده در برابر تابش مستقیم نور خورشید و همچنین باد و یا باران باشد. از روز سوم استفاده از کلاه مجاز است. در هر روز فقط تا حدود هشت ساعت از کلاه استفاده کنید. کلاه باید نخی، گشاد و بدون پرز باشد.

       

      شستشوی مو بعد از کاشت مو:

      شستشو بعد از کاشت مو باید به وسیله ابر و شامپوی مخصوص کاشت مو صورت گیرد. کلینیک جلوه ی ماندگار از معدود کلینیک تخصصی پوست و موای می باشد که بعد از باز کردن پانسمان، محل کاشته شده در سر را شستشو داده و آموزش این کار را به افراد، به منظور صحت انجام شستشو و صدمه وارد نکردن به موهای کاشته شده می دهد.

       

      از کاشت مو باید چه انتظاری داشت؟

      هدف اصلی افرادی که به سمت کاشت مو می روند رشد مجدد موها به صورت طبیعی است، از آنجایی که در کاشت مو، برداشت مو از قسمتی از سر و یا بدن فرد صورت می گیرد، بعد از رشد شاهد طبیعی ترین حالت ممکن از رشد مو ها خواهیم بود، اما هرگز تراکم موهای کاشته شده، به حد موهای خدادادی نمی رسد.


      مراحل رشد مو پس از کاشت:

      حدود دو هفته بعد از پیوند مو، ریزش ابتدایی موهای کاشته شده شروع می شود، این ریزش تا حدود 2 ماه به طول می انجامد. حدود 3 ماه بعد، موهای کاشته شده به صورت پراکنده شروع به رشد می کنند و پس از 6 تا 12 ماه شاهد تراکم و نتیجه نهایی خواهیم بود.


      آیا موهای کاشته شده می ریزند؟

      باید دانست که ریشه ی موهای کاشته شده، به دلیل این که از منطقه اهدا کننده، برداشت شده اند، فاقد گیرنده ی هرمون تستوسترون (Testosterone) (آندروژنیک) هستند. به همین دلیل پس از انتقال، نسبت به هرمون تستوسترون (که عامل ریزش مو می باشد) بسیار مقاوم بوده و دچار ریزش نمی شوند.

       

      سن متقاضیان جراحی کاشت موی سر:

      در عمل کاشت موی سر سن متقاضیان از اهیمت زیادی برخوردار است. بهتر است که این عمل برای افراد کمتر از 25 سال انجام نشود و این عمل در سن های بالاتر صورت پذیرد. در واقع این افراد، برای کاشت مو مناسب نیستند.

       

      نکاتی مهم قبل از جراحی کاشت موی سر:

      در جراحی کاشت موی سر نیز مانند سایر جراحی ها، باید نکاتی را قبل از عمل رعایت کنید تا بهترین نتیجه را از کاشت مو بگیرید. این نکات در ذیل آمده است.

      • دو هفته قبل از عمل از خوردن ویتامین ها E، مکمل ها و قرص آسپرین خودداری نمایید زیرا باعث رقیق شدن خون می شوند.

      • دو هفته قبل از عمل از مصرف الکل خودداری نمایید و سعی کنید کمتر چایی بخورید.

      • دو هفته قبل از عمل از گرفتن رژیم های لاغری که باعث دیر بهبود یافتن پس از عمل می شود، خودداری نمایید. دو هفته پس از عمل می توانید رژیم خود را مجددا بگیرید.

      • یک هفته قبل از عمل از انجام ورزش های سنگین خودداری نمایید.

      • از یک هفته قبل از عمل سیگار کشیدن را کنار بگذارید.

      • چندروز قبل از عمل سعی کنید شب ها را بدون استرس و راحت بخوابید.

      • یک روز قبل از عمل از خوردن ایبوپروفن و ناپروکسن خودداری نمایید.

      • شب قبل از عمل غذایی بخورید که پروتئین، کربوهیدرات و قند به میزان کافی داشته باشد. بدین منظور می توانید از سیب زمینی سرخ شده یا پخته و خوردن بستنی بعد از شام استفاده نمایید.

      • روز عمل لباسی را بپوشید که به راحتی از بدن درآید.


      عوارض پس از انجام عمل کاشت موی سر:

      برخی از افراد بعد از عمل ممکن است هیچ گونه عارضه ای نداشته باشند و عده ای دیگر دچار عوارضی که در ذیل آمده است، شوند.

      • تورم پس از جراحی: یکی از شایعترین عوارض پس از انجام عمل کاشت مو است. این عارضه پس از مدت کوتاهی از بین می رود.

      • التهاب فولیکول مو: این عارضه که در 29 درصد بیماران پس از عمل رخ می دهد، به صورت زخم یا جوش در ناحیه کاشت مو ظاهر می شود.

      • خارش: به دلیل شکاف هایی که در قسمت های پیوند زده شده ی مو ایجاد می شود، ممکن است فرد در آن قسمت احساس خارش نماید. در صورت وجود خارش نباید آن قسمت را بخارانید زیرا باعث ایجاد زخم می شود. سعی کنید به صورت روزانه موها را با شامپوی مخصوص شست و شو نمایید.

      • بی حسی: این بی حسی طبیعی است و چند هفته پس از عمل بهبود می یابد.

      • سکسکه: درصد کمی از افراد پس از عمل دچار سکسه می شوند که با خوردن داروهای استروئیدی بهبود می یابند.

      • کیست: این کیست ها معمولا به رنگ بنفش بوده و 2 الی 3 هفته پس از عمل از بین می روند.

      البته دقت داشته باشید که این عوارض کاملا طبیعی هستند و پس از مدتی بهبود می یابند.

       

      هرچه مدت زمانیکه مو خارج از بدن می ماند بیشتر گردد، احتمال موفقیت پیوند مو کاهش یافته و این امر سبب می گردد تا موهای کاشته شده رویش مجدد نکنند زیرا بافتِ کاشته شده به این دلیل که مدت زمان زیادی بین برداشت و کاشت را تجربه کرده است کیفیت خود را از دست داده است.

      پس هرچه مدت زمان بین برداشت مو (گِرَفت) و کاشت آن کمتر باشد کیفیت موهای کاشته شده بیشتر بوده و پیوند مو موفقیت آمیزتر خواهد بود و فرد نتیجه بهتری را از کاشت مو دریافت خواهد کرد.

      در حالتیکه برای برداشت مو و یا گِرَفت از بانک موی فرد از روش جراحی FUT انجام می شود، بلافصله پس از برداشت نوار (فِلَپ) از پشت سر، مرحله جداسازی موها از داخل نوار برداشته شده شروع شده

      و این موها پس از دسته بندی و جداسازی تحویل تیم کاشت شده و فرآیند کاشتِ آنها شروع می¬گردد.

      شایان ذکر است که نیازی نیست تیم کاشت صبر نماید که جداسازی موها (گِرَفت ها) بطور کامل به پایان برسد و سپس کاشت را شروع نماید. در این روش مدت زمانیکه بافت خارج از بدن می ماند از طول عمر مفید آن کمتر است.

      و این در حالی است که در روش برداشت به صورت FIT ، تیم کاشت باید منتظر بماند تا مرحله برداشت گِرَفت به طور کامل به اتمام رسیده و سپس اقدام به کاشتِ گِرَفت های برداشته شده نماید

      این امر موجب می گردد تا مدت زمانی که بافت از بدن بیرون است افزایش یابد و به تبع آن کیفیت موهای کاشته شده کاهش یافته و درنهایت تمامی موهای کاشته شده رشد مجدد پیدا نکنند.

      نتیجه: با مقایسه روش FUT و FIT متوجه می شویم که کیفیت و همچنین تعداد گِرَفت های قابل برداشت در روش های جراحی مانند اِف یو تی بیشتر است.


      آیا کاشت مو روش مؤثری است؟

      کاشت مو به عنوان یکی از مؤثرترین روش های درمان طاسی در نظر گرفته میشود. چرا که در حین انجام جراحی، فولیکولهای مو از یک قسمت از سر به قسمت دیگری منتقل می شوند. به همین خاطر، از این شیوه درمان، نه تنها برای کاشت موی سر بلکه برای کاشت ابرو نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

      با این وجود، انجام این جراحی برای همه افراد نیز مثمر ثمر نیست و نتیجه آن تا حد زیادی به جراحی بستگی دارد که وظیفه انجام این عمل زیبایی را به عهده دارد. بنابراین، قبل از آنکه برای انجام قطعی این جراحی تصمیم بگیرید، بهتر است که با یک پزشک متخصص مشورت نمایید.

       

      کاندیدای مناسب برای انجام جراحی کاشت مو

      همانطور که گفته شد، انجام این جراحی به همه افراد توصیه نمی شود. به طور کلی جراحی کاشت مو طبیعی به افرادی توصیه میشود که به بنا به برخی از دلایل ارثی دچار طاسی شده و یا موی کم پشت و نازکی دارند.

      بنابراین، انجام این جراحی به کسانی که بنا به دلایل دیگر، مانند کمبود مواد مغذی دچار ریزش مو و کم پشتی شده اند، توصیه نمی شود.

       

      آیا نتیجه کاشت مو طبیعی دائمی است؟

      بله! یکی از مزایای اصلی این روش، دائمی بودن نتیجه آن به شرط مراقبت صحیح بعد از انجام جراحی است. دلیل دائمی بودن نتیجه نیز به روش انجام آن مربوط است. چرا که فولیکولهای پیوند داده شده، تحت تأثیر دی هیدروتستوسترون (DHD)، هورمونی که باعث ریزش مو میشود، قرار نمی گیرند و در گذر زمان دچار ریزش نمیشوند.

       

      عوارض کاشت مو چیست؟

      به طور کلی، جراحی کاشت مو طبیعی یک روش ایمن در نظر گرفته میشود. با این حال، نحوه واکنش هر فرد به این جراحی متفاوت از دیگری است. در نتیجه زمان بهبودی و عوارض بعدی این عمل در افراد می تواند متفاوت از یکدیگر باشد.


      عفونی شدن زخمهای ایجاد شده:

      عفونی شدن زخمهای ایجاد شده یک عارضه نادر است که با استفاده از برخی از آنتی بیوتیک ها و همچنین کرم های مخصوص، قابل رفع است. البته به خاطر داشته باشید که اگر در انتخاب کلینیکی که این جراحی در آن انجام میشود دقت کنید، احتمال ابتلا به عفونت بسیار کاهش پیدا میکند. چرا که این عارضه جانبی معمولاً به دلیل بهداشت ضعیف در حین انجام جراحی ایجاد می شود.


      خونریزی و تورم

      با توجه به اینکه این جراحی به عنوان یکی از عملهای تهاجمی در نظر گرفته میشود، خونریزی و تورم یکی از عارضه های بعدی آن است. تشدید شدن این عارضه زمانی بیشتر میشود که فرد قبل از انجام جراحی مصرف الکل و نیکوتین را قطع نکرده باشد.

       

      خارش

      خارش یکی از اتفاقهای معمول بعد از جراحی کاشت موی طبیعی است که نشان دهنده روند بهبود است. با این حال، اگر میزان خارش پوست سر به بیشترین میزان خود رسید، باید از خارش پوست سر خودداری کرد.

       

      ریزش موهای ناگهانی

      ریزش موهای ناگهانی، 1 الی 5 هفته بعد از انجام جراحی اتفاق افتاده و معمولاً افراد را نگران و ناراحت می کند. در حالی که این اتفاق طبیعی است و بعد از 3 الی 4 ماه، موهای پیوند داده شده، رشد میکنند.


      مدت زمان دوره نقاهت بعد از جراحی کاشت مو چقدر است؟

      بعد از جراحی، با توجه به اینکه پوست سر زخم و آسیب دیده است، باید 1 هفته استراحت مطلق داشته و بعد از آن کارهای روزانه را از سر بگیرید. علاوه بر این، به منظور جلوگیری از عفونت در محل زخمهای ایجاد شده، احتمالاً نیاز است که سر بانداژ شده و به مدت زمان مشخصی از آنتی بیوتیک استفاده شود.

       

      مراقبت های قبل از کاشت مو

      • یک هفته قبل از انجام جراحی، باید مصرف داروهای ضد التهاب، آسپرین، ویتامین Bیا E، رقیق کنندههای خون و داروهای گیاهی را قطع کنید.

      • در صورتی که موی سفید یا رنگ روشن دارید، از رنگهای تیره برای مشخص نمودن تارهای مو استفاده کنید.

      • در روز جراحی حمام کرده و موهای خود را با شامپو بشویید.

      • با توجه به روش انجام جراحی، در صورت نیاز موهای خود را کوتاه کنید.


      مراقبت های بعد از انجام جراحی کاشت موی طبیعی

      • با توجه به حساسیت بالای پیوندهای ایجاد شده، به مدت 2 هفته بعد از جراحی باید به شدت مراقب باشید.

      • میزان فعالیتهای ورزشی خود را تا زمان بهبود زخمها کاهش دهید.

      • بعد از 2 تا 5 روز، معمولاً بانداژ برداشته می شود. اما نباید پیوندها را لمس کنید.

      • روز ششم: میتوانید موهای خود را به آرامی با دست بشویید.

      • بعد از 10 تا 14 روز، بخیه های زده شده قابل برداشت خواهند بود.

      • بعد از چند هفته پیوندهای زده شده می ریزند تا مجدداً رشد کنند.

      • بعد از 6 ماه، معمولاً موهای جدید ظاهر میشوند.


      آیا مزوتراپی بعد از کاشت مو لازم است؟

      مزوتراپی روشی است که در آن با استفاده از سوزن مخصوص، داروها و مواد مغذی خاص برای تقویت رویش موهای کاشته شده در سر تزریق می شود. معمولا پزشکان برای همه کسانی که عمل پیوند مو انجام میدهند 1 الی 2 جلسه مزوتراپی مو را توصیه میکنند اما اگر موهای شخص بسیار ضعیف باشد ممکن است پزشک تعداد جلسات بیشتری را تجویز کند. برای خواندن ادامه مقاله به سایت کلینیک دکتر پاکدل مراجعه نمائید.

      Source link : کلینیک دکتر پاکدل


      نویسنده : ویدا
      برچسب‌ها : کاشت مو,
      تاريخ : چهارشنبه 8 ارديبهشت 1400 ساعت: 7:50
      بازدید : 215

      صفحات وب